Dònuts saludables de farina de civada

Publicat el abril 8, 2021

Per @hey_yuddies 

Menjar dolç no significa menjar malament o poc nutritiu. Una de les meves receptes preferides són els dònuts. Surten porcions petites, són ràpids de cuinar i és fàcil de controlar el temps de cocció. Resulten molt vistosos i es poden fer amb la cobertura que més us agradi. Us recomano que comenceu a educar al paladar i utilitzeu xocolata amb un mínim de 85% de cacau. 

Ingredients per a 6 unitats 

1 ou 

80 ml de clares ( o un ou) 

2 cullerades de iogurt 

80g de farina de civada* 

10g de llevat químic 

10g de cacau 

Cobertura de xocolata 

Xocolata 

Oli de coco 

 Si tens flocs de civada pots triturar-los per convertir-los en farina. 

Si no prens làctics pots utilitzar iogurt vegetal. Et recomano el  de coco, li aportarà un toc de sabor molt interessant. 

Elaboració  
 

  1. Abans de començar a preparar la massa cal escalfar el forn a 200 ºC, amb el programa de calor a dalt i a baix. 
  1. Bat l’ou i les clares, no cal fer-les a punt de neu. Afegeix el iogurt i torna a batre la barreja. 
  1. Tamisa la farina (és opcional, però t’ajudarà a aconseguir una textura més esponjosa), i agrega-la a la barreja juntament amb el llevat. 
  1. Afegeix la mescla al motlle i posa-la al forn durant 10-15 minuts. Baixa la temperatura a  
    185 ºC. 
  1. Per fer la cobertura, posa en un bol les preses de xocolata i una culleradeta d’oli de coco. Posa el bol al microones durant 1 minut i mig, sempre controlant que no es cremi. 
  1. Treu els dònuts del motlle i banya’ls amb la xocolata, col·locant-los sobre paper de forn. 
  1. Deixeu-los refredar fins que la xocolata s’hagi solidificat, els podeu reservar a la nevera per anar més de pressa.