Cistelles de verdura i fruita que et portaran a casa

Publicat el abril 8, 2021

 

És habitual que a l’hora de justificar per què no mengem tan sa com ens agradaria treiem una artilleria d’excuses de tota mena: des del clàssic “no tinc temps” a d’altres més rocambolesques que impliquen gossos menjant deures. És cert que organitzar-se per tenir sempre a casa productes frescos de temporada i proximitat és, sovint, més complicat que tirar de precuinats i envasats amb tones de conservants, però també ho és que la beneïda tecnologia és ara la nostra aliada per fer de la nevera de casa aquell espai healthy que ens farà oblidar els plaers culpables del passat.

Si voleu rebre a casa una bona cistella amb fruites i vegetals de temporada procedents de petits productors d’arreu de Catalunya, ho podeu fer amb un sol clic gràcies a aquestes cinc botigues on-line. Que aprofiti!

L’Ortiga

Petita, mitjana, gran i lliure. Són els quatre tipus de cistelles de fruita i verdura ecològica que la gent de la cooperativa L’Ortiga us envia a casa procedent dels horts propis de Collserola i d’altres de petits productors de la seva xarxa. Comprar a L’Ortiga vol dir fer una compra sana i de proximitat, contribuint a enfortir el teixit local i gaudint d’un bon grapat de fruites, verdures i hortalisses a les que podeu afegir, si ho desitgeu, també ous i làctics. Ubicats a Can Monmany, els horts de L’Ortiga ocupen tres hectàrees en total, i ofereixen cistelles ben completes a partir de 23 € (la petita) fins els 36 € (la gran, per a 4-5 persones).

www.lortiga.cat

El Bròquil

Format per un grup de joves agricultors de Mataró, El Bròquil compta amb gairebé tres hectàrees de conreus ecològics certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i, a banda de cistelles de fruites i verdures, tenen també un munt d’aliments ecològics per completar la comanda. Ofereixen cistelles a partir de 17 €, que en aquesta època contenen aliments com els all tendres, la pastanaga, la rúcula o la carxofa. Si n’hi ha algun que no us convenç està permès fer un parell de canvis: les opcions són abundants (coriandre, remolatxa, romaní, patata, taronja, ceba…)! A banda de repartiment a domicili, també compten amb punts de recollida a diferents punts de Barcelona i Mataró.

www.elbroquil.cat

Doctor Veg

Amb horts a les províncies de Girona i el Montseny i conjuntament amb d’altres productors de proximitat, Doctor Veg ofereix una àmplia gamma de productes ecològics de temporada. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte social amb la Fundació Viver de Bell-lloc i l’Associació Sant Tomàs, a través del qual s’incentiva el treball de persones amb discapacitat intel·lectual. L’oferta de Doctor Veg es tan àmplia que podeu fer-hi pràcticament tota la compra de la setmana: des de cistelles de fruita i verdura eco (amb la modalitat de només fruita o només verdura) a d’altres productes com olis, sucs, embotits, hamburgueses vegetals, làctics, condiments, arrossos o iogurts, entre d’altres. Tenen cistelles a partir de 23 € que inclouen una varietat de productes de temporada.

www.doctorveg.es

Mercat Arrels


Aquest mercat on-line ha nascut amb la voluntat de posar en contacte els petits productors de Catalunya amb la ciutadania, i funciona com un gran mercat molt ben abastit on podrem adquirir tot un seguit de productes de proximitat a bon preu i de forma molt senzilla. Més fàcil impossible: teclegeu el vostre codi postal i Mercat Arrels selecciona els productors de proximitat que posen els seus productes a la vostra disposició. Hi ha de tot: pollastres ecològics, vedella del Pirineus, formatges i altres làctics artesanals, ous, pa, fruita, embotits, llegums, hortalisses i, en definitiva, tot el que necessiteu per dissenyar una cistella de la compra de proximitat i temporada sense intermediaris. A la web de Mercat Arrels hi trobareu, a més, una presentació de cada productor i una explicació detallada dels seus projecte.

www.mercatarrels.cat

Disfruta Verdura

La gent de Disfruta Verdura porta anys repartint tota mena de cistelles de fruita i verdura eco a domicili, des que va començar la seva trajectòria molt abans que les compres on-line fossin una realitat consolidada. L’oferta és àmplia, amb tota mena de packs per rebre fruites i verdures ecològiques i de proximitat al domicili. Des de la cistella més petita, a 21 €, a la més gran, a 27 €, l’oferta s’adapta a les necessitats de tots els públics (en tenen fins i tot una per a nens). També ofereixen ous, carn, peix sostenible, xocolata, olis, vinagres, farina, fruita seca i molts altres productes per fer una compra íntegrament on-line que rebreu còmodament al vostre domicili.

https://disfrutaverdura.com/