ASMR: Comunicació gastronòmica sonora o “frikada” addictiva?

Publicat el abril 8, 2021

Sempre se'ns ha dit que fer soroll menjant és de molt mala educació. Quan ens socialitzem de manera presencial mengem amb la boca tancada i, per tant, fent el mínim soroll. Però Internet i les xarxes socials han vingut per canviar-ho tot, i els vídeos ASMR (resposta sensorial meridianament autònoma) cada dia tenen més adeptes.

Els "food ASMR" vindrien a ser vídeos que mitjançant sons repetitius ens aporten sensacions relaxants i, com defineix la Viquipèdia, que poden arribar a produir sensacions agradables de formigueig al cap.
Sigui com sigui, esgarrapar, mossegar, tallar aliments i simplement menjar amb un micròfon ASMR és una activitat a les xarxes que augmenta seguidors dia rere dia... fins al punt que als creatius dels vídeos se'ls anomena "ASMRtists"...

Post image

Sempre se’ns ha dit que fer soroll menjant és de molt mala educació. Quan ens socialitzem de manera presencial mengem amb la boca tancada i, per tant, fent el mínim soroll. Però Internet i les xarxes socials han vingut per canviar-ho tot, i els vídeos ASMR (resposta sensorial meridianament autònoma) cada dia tenen més adeptes.

Els “food ASMR” vindrien a ser vídeos que mitjançant sons repetitius ens aporten sensacions relaxants i, com defineix la Viquipèdia, que poden arribar a produir sensacions agradables de formigueig al cap.
Sigui com sigui, esgarrapar, mossegar, tallar aliments i simplement menjar amb un micròfon ASMR és una activitat a les xarxes que augmenta seguidors dia rere dia… fins al punt que als creatius dels vídeos se’ls anomena “ASMRtists”…

Us proposem 6 canals de Youtube ASMR gastronòmics que segurament no us deixaran indiferents.

Jane ASMR:

Un compte amb més de 12 milions de seguidors a YouTube. La Jane té devoció pels dolços, però també devora amb ansietat tota mena de fregits i de menjar ràpid. Us deixem una mostra amb més de 200 milions de reproduccions… Wow..


Crunchy ASMR:

Un canal amb una autèntica ASMRtist. Capaç de reproduir escenes de Game of Thrones, doblant les veus amb ASMR i fins i tot, de recrear-les després ella mateixa. No us perdeu el pastís de coloms del Joffrey Baratheon el mateix dia de la seva mort, el cor de cavall -ecs!- de la Daenerys Targaryen o els seus mateixos ous de drac… Si això no és art…
 Nadira ASMR:

La Nadira té un canal amb castellà on, a part de menjar qualsevol ingredient, ens parla de manera relaxant. És capaç de llegir-nos els ingredients dels productes que obre mentre els potineja perquè sentim tots els sorolls.
 Ice Cream Rolls

Ice Cream Rolls fa un passet més enllà I ens mostra tutorials amb receptes incloses. Tot amb ASMR. Gelats amb tota mena de fruites, dolços o xocolata. Perquè no tots els canals ASMR mostren gent menjant… Per cert, Ice cream Rolls és un canal amb més de 10 milions de subscriptors.
 SAS ASMR:

Aquest és un canal tailandès on es menja de tot; postres, dolços, pasta, ràmens… Una creativa del menjar sonor que també hauríeu de seguir. En el següent vídeo, per celebrar els seus seguidors -més de 9 milions-, es menja un “raïm marí”, un aliment que no hem tastat mai, però que sembla ultra cruixent…
 A. Bite

Potser és el nostre canal preferit. Una autèntica devora-menjar que triomfa a TikTok -gairebé 10 milions de seguidors-. La mossegada -traducció literal de l’anglès- es cruspeix amb devoció tota mena de cuina asiàtica -no us perdeu el tamany dels plats!-. La particularitat dels vídeos no és només l’ASMR sinó que sempre la veureu menjar amb càmera ràpida. Vigileu perquè és altament addictiva.
 

@a.bite

#한판만 예전에 먹는 방식 그대로 😆 라면 삼키고 파프리카 넣을껄…ㅋㅋㅋ 대참사… #foryoupage #foryourpage #fyp #food #mukbang #asmr #먹방 #음식 #korea #foru

♬ The HampsterDance Song – Hampton the Hamster